Toarpsalliansen A

Referat

Referat: Södra Ving/Timmele - Toarpsalliansen A

Södra Ving/Timmele - Toarpsalliansen A 3-2 (2-1)
En spännande match och en snöplig uddamålsförlust som kunde slutat hur som helst. Matchen började lite trevande och i väldigt lågt tempo från båda lagen. Som om man ville spara på krafterna i värmen redan från start.
SVT börjar att ta initiativet, men får bara till en halvchans och sedan tar vi över mer och mer. SVT:s mål kommer efter ett inkast, lite turligt då någon tåar fram bollen mot mål och Becka står skymd o inte ser den så rullar den förbi henne sakta o retligt in i mål. Just då kändes det inte alls rättvist eftersom vi haft mest av spelet. Målet gav SVT energi och vi fick börja kämpa ordentligt för varje boll. Först i slutet på halvleken får vi till en fin boll från Tilda på mittbacken, upp bakom deras backlinje, där Elin är på väg för att springa ikapp. Målvakten rusar ut, men Elin är före och touchar bollen över målisen precis innan hon är där. Kvitterat. Gött!
Direkt efter avspark tappar vårt mittfält bort en spelare som spelar upp till deras starka forward som trycker sig fri och sätter ett nytt ledningsmål. Tungt, då vi tyckte att det i allra högsta grad var match igen.
I andra halvlek går SVT ut starkt och tar över spelet ett tag. Vi krigar på, men utan att skapa särskilt mycket. Efter
den sista vattenpausen känner tjejerna att tiden bara rinner iväg och våra motståndare hjälper till genom att inte ha alltför bråttom vid inkast och hämtar bollar långt bort när de finns på nära håll... Nåväl.
Vi jagar på och SVT orkar inte riktigt hålla ställningarna. Tyvärr straffas vi i en kontring på en hörna, där SVT kan utöka till 3-1. Nu skulle det kunna kännas som spiken i kistan, med bara 6-7 minuter kvar, men tjejerna lägger istället in en växel till!
Reduceringen kommer med bara två eller tre minuter kvar och det är Elin Å igen, som dribblar förbi samtliga backar i SVT:s försvar och till slut placerar på nära håll.
Nu krigar vi. Och SVT slår långa bollar åt alla håll. Det märks att de är stressade och vi får även ett jättefint läge med två fria spelare framför mål när den kommer in från sidan, men dessvärre kan ingen av dem nå den.
Att SVT vinner idag känns inte helt orättvist, men inte helt rättvist heller. Vi hade nog så många lägen att sätta våra bollar och vi var i allra högsta grad med hela matchen. De vinner på sin tyngd i duellerna, men vi kompenserar med snabbhet i löpningarna. Vi var värda en poäng idag. Men vi tar tre i returen istället.
Nämnas lite extra idag, förutom Elin Å som gjorde två fina mål, är även Becka med sina två kanonräddningar och trygghet i målet. Att hon fick god hjälp av en hårt arbetande backlinje känns säkert bra också. Det var en bra match även av övriga och vi faller med flaggan i topp idag...